9) MISSTANDEN OP TEXEL

 

hieronder een kleine greep uit de misstanden :

 

* Swap- en Derivaten contracten overal in het MKB zonder alle ‘authentieke wettelijk vereiste eigenschappen’ en derhalve allemaal ongeldig.

 

* Hypotheekinschrijvingen in het kadaster die substantieel hoger liggen dan de onderliggende waarde of helemaal niet voorkomen in het kadaster. Ook een schip wat tijdens de controle in 2010 niet voorkwam in het scheepsregister.

 

* Tot € 80.000,-- negatief saldo verschil in Internet bankieren. Gemiddeld € 450.000,- per jaar en dit over een periode van tenminste 10 jaar.

 

* Pinautomaten welke op het internet zijn aangesloten zonder tussenkomst van een Betaaldienstverlener zoals CCV of Equens.

 

* Een brandgang van 40 m2 die belast is met een hypotheekinschrijving van €1.250.000,-- (welke dient om van de tuin achter huis naar de straat voor het huis te lopen).

 

* Al jaren geen salaris ontvangen uit bedrijfsvoering door grote tekorten. Maar er is altijd een mogelijkheid om een hypotheek te krijgen. (Schuldenvergroting zonder baten).

 

* Window-dressing om financieringen rond te krijgen bijvoorbeeld een echtpaar wat op papier een salarisverhoging heeft ontvangen van ruim € 100.000,-- per jaar om een financiering rond te krijgen.

 

* De Texelse Notaris maakt in plaats van naar een rechthebbende begunstigde een bedrag van € 200.000,- over naar de tussenrekening van de Rabobank. De bank weigert vervolgens bewijs te overleggen dit bedrag ook daadwerkelijk in mindering is gebracht op de nieuwe hypotheek.

 

* Omzet / Hypotheek verhouding van 1 staat tot 13 !!.

 

* Rekeningafschriften van dezelfde bank in dezelfde periode in tenminste 4 verschillende uitvoeringen. Ook weken de inlogschermen van het internetbankieren van dezelfde banken af van elkaar.

 

* Een gezamenlijk salaris van € 30.000,-- en een huis kunnen kopen van € 750.000,-- kosten koper.

 

* Een makelaar die een taxatie van een bedrijfspand binnen 24 uur verhoogt met een paar honderd duizend euro.

 

* Texelse ondernemers konden geen aangifte doen van oplichting en malversaties, er was immers volgens de financiële recherche niets aan de hand.

 

* Een horecagelegenheid (in speciaal beheer bij de Rabobank) raakt in één weekend voor € 10.000,-- aan pinaanslagen kwijt maar durft dit vanwege de wankele positie niet te melden bij hun Rabobank.

 

* Bedrijven op Texel presteren over het algemeen honderden keren slechter dan de branche in Nederland.

 

* De Rabobank weigert en dreigt met procederen en rechtszaken na het opvragen van de gegevens van tussenrekeningen (de enige manier om een administratie 100% te kunnen controleren).

 

 

 

 

The only people who don’t want to disclose the truth are people with something to hide