6) FRAUDE MET VERZEKERINGEN

 

Alle verzekeringen voor ons bedrijf werden beheerd door de Rabobank maar ook hier blijken bij nader onderzoek en de afhandeling van een waterschade dat er alleen in het belang van de Rabobank of zijn medewerkers is gehandeld en niet in het belang van ons als klant hetgeen blijkt uit onderstaande voorbeelden.

 

De bedrijfswagens kregen een ‘rechtsbijstand verzekering’ in de polissen. Tevens is er door de Rabobank een algemene ‘DAS rechtsbijstand’ verzekering afgesloten waarin de bedrijfswagens ook zijn opgenomen, de kosten van deze dubbele verzekering zijn niet onoverkomelijk maar geeft wel aan hoe er wordt gewerkt.

 

De verzekering voor arbeidsongeschiktheid wordt door de Rabobank bij Delta Lloyd ondergebracht onder de beroepsgroep ‘meubelmaker’ en niet onder ‘meubelverkoper’. Op ons eigen polis blad stond ik overigens wel als verkoper omschreven.

Het risicoprofiel van beide beroepsomschrijvingen is totaal verschillend.

De handelwijze van de Rabobank had tot gevolg dat wij ongeveer € 5500,- per jaar teveel betaalden voor deze verzekering.

 

Een paar maanden na opening van onze nieuwe winkel was waterschade ontstaan en deze schade is gemeld bij de Rabobank afdeling verzekeringen. Onze relatiebeheerders (Jan Venema en Han Pastoor) hebben nagelaten deze schade van € 35.000,- te melden bij de betrokken verzekering maatschappijen.

Bij een schade van deze omvang hadden de verzekeraars eigen schade-experts willen langs sturen.

 

Indien deze schade wel was aangemeld bij de verzekering maatschappijen was deze bij voorbaat niet kansloos geweest.

De door de Rabobank aangedragen ‘oplossing’ was een nieuw krediet aan te bieden voor de ontstane schade !

Achteraf heeft 1 verzekeringmaatschappij na enkele jaren uit coulance nog een klein deel vergoed van deze waterschade.

 

 

CONCLUSIE

 

Met dit hoofdstuk wil ik aangeven dat er bijna geen onderdeel binnen de Rabobank is waar niet gefraudeerd wordt.

 

 

 

 

 

The only people who don’t want to disclose the truth are people with something to hide